© 2020 by kiki nadieh - MOS creative lab

  • MOS creative lab
  • MOS creative lab

WERKWIJZE

Ook kunst verdiend een eerlijk verhaal. Kunst is jezelf helemaal overgeven aan de kracht van creatie, aan het verhaal, aan de materialen en de reis. Het zijn voor MOS haar drie elementen die haar zo bijzonder maakt; kunst, spiritualiteit en de natuur.

 

De cirkel werd rond toen duidelijk werd waarvoor, waarmee en wie ik ben al artiest. Door mijn duurzame aanpak voelt MOS écht anders. Iets dat zo puur en van binnen verteld wordt nog krachtiger met deze duurzame achtergrond. Ik word dagelijks door de natuur geïnspireerd, waaruit de keuze voor duurzame materialen is gegroeid. Onschadelijk en vriendelijk voor mens, dier en natuur. Het vakmanschap is voor mij erg belangrijk. Ik doe dit uit liefde, om iets moois te geven en te maken. Om jouw en mijn leven mooier te maken.

Samen zijn we mooier

Eerlijk verf - Het verhaal van Fairf sprak me meteen aan. Fairf ontwikkelt milieuvriendelijke en natuurlijke verf op energie geworven uit zonnepanelen en op geheel zelfvoorzienende wijze. Daarnaast gaat ook nog een deel van de opbrengst van een pot Fairf naar creatieve ondernemers in ontwikkelingslanden. Ik word erg blij van de kleuren die op de waaier staan, en tegenwoordig kun je zelfs van iedere kleur een duurzame variant laten mengen! Een bestelling via de webshop wordt per fietskoerier bezorgd, veel groener wordt het niet.

Het 'doek' - Ecor is karton dat aanvoelt als hout, verkregen uit landbouwvezels en kantoor- en bosafval. Afval dat normaal gesproken wordt verbrand of gestort, wordt nu omgezet in een sterk en veelzijdig materiaal. Dit materiaal vormt de basis van mijn schilderijen. Naast dat het fijn is voor het milieu, kan ik er heerlijk op schilderen. Alsof het mijn verhaal met open armen ontvangt en zich er direct en volledig mee verbindt - totaal anders dan katoen of linnen doek.

De lijst - In samenwerking met een vakkundig interieurbouw bedrijf wordt ervoor gezorgd dat ook de lijsten met liefde gemaakt en behandeld worden. Er gaat niets boven vakmanschap. Dat is een van de 'eisen' die ik aan mijn werk en partners stel. De lijsten worden gemaakt van afvalhout; platen of stukken hout die overblijven van andere projecten. De ene keer eiken, de andere kersenhout. Of een ander stuk hout dat ik in handen krijg en waar de kleur en het karakter mij aanspreekt. Zo gaat er niets verloren en werken we met duurzame en natuurlijke materialen voor een eerlijk en mooiste resultaat. Want ook de beits is 100% plantaardig. Het is de extra aandacht die je voelt!