• kiki

liefdesherinnering

Een levende herinnering van de dag die je nooit meer vergeet. Ieder wakker worden, ieder thuiskomen. Ieder oogopslag verliefd en een beetje terug naar jullie dag.


Trouwen is één van de vele dingen die ik graag met mijn Rutger zou willen doen. Niet om het trouwen, maar gewoon, om liefde te vieren. Die van ons, en die van onze lievelingen. Want dat is eigenlijk helemaal niet zo gewoon, die liefde. Soms sta ik er te weinig bij stil. Bij alle genegenheid die we om ons heen hebben, van je vriend(in), familie en vrienden. Ontvangen, maar ook geven. Daarom vind ik trouwen best wel een big deal. Een heel bewuste keuze om samen verder te gaan. Juist in deze tijd, waarin de traditie langzaamaan verloren gaat. Tenminste, die indruk krijg ik. En nee, het is niet 'nodig', daar ben ik het mee eens. Maar één dag, helemaal voor jezelf, precies zoals jij het wil. Niet om de spotlights, niet om het doen of de jurk (alhoewel...), maar om de oprechte keuze voor liefde.


Mijn lieve vriendin Michèle van Studio Memoire is trouwfotografe, en een bijzondere. Niet alleen omdat ze mijn vriendin is, maar omdat er maar één is zoals zij. Ze is een heel fijn mens, ontzettend toegewijd en vervult haar vak met zoveel passie. Vol bewondering mag ik van heel dichtbij van haar en haar werk genieten. We delen delen van ons persoonlijke leven, maar ook in ons werk. We zagen een manier waarin we onze talenten konden bundelen; kunst als herinnering van de trouwdag. En nu mag ik dus werkelijk de mooiste en meest waardevolle werken maken; ik schilder een abstract gevoel van de dag op doek.


Eerst bekijk ik de prachtige foto's die Michèle die dag heeft gemaakt. Zo voel ik de sfeer van het stel en zodat ik de dag kan proeven, leg ik kleuren, locaties en emoties moeiteloos in mijn geheugen vast. Iets dat ik altijd al kon, geloof ik. Ik voel met kunstenaars ogen, waarin kleuren emoties zijn en composities de locaties. Tijdens het bekijken ontstaat er vrijwel direct een abstract verhaal in mijn verbeelding, sla ik deze op in mijn archief die ik later geheel op intuïtie zal schilderen. Voor ik aan het werk ga bespreken we uiteraard de wensen en het formaat van het schilderij. Of de set van drie, zoals deze serie voor Sigrid en Romke-Jan. Dan ga ik zwaaien met mijn kwasten en wanneer de schilderijen klaar zijn digitaliseer ik de werken zodat er artworks uit hun unieke schilderijen in het trouwalbum worden gedrukt.


Het is super waardevol om de liefde in mijn creatieve handen gelegd te krijgen, met daarbij het vertrouwen er iets prachtigs van te maken. Laten we meer liefde vieren!


Liefs,

Kiki ● ◌ ⋒

19 keer bekeken