over MOS creative lab

MOS is een creatieve studio waarin kunst, natuur en (persoonlijke) groei samenkomen. De natuur en intuïtie zijn het hart van MOS. Kiki schildert vanuit gevoel. Ze is geïnspireerd en gefascineerd door verhalen, kleuren, vormen en texturen van de natuur. Haar wijdse landschappen, kleinste werkwijze, spiegelen de processen die zij zelf doormaakt. Vanuit de liefde voor de natuur gebruikt zij alleen natuurlijke en milieuvriendelijke materialen. Haar werken zijn rond, bijzonder en zeker niet ‘zomaar’. Rond is een vorm dat van nature veel beter bij de mens past en eigenlijk de vorm van de natuur. Organisch en met vele betekenissen. Rond staat voor kern, centrum. Het geheel, positiviteit, gemeenschap - liefde. Waar vierkanten gelimiteerd voelen, 'zoals hoort' en een bepaalde verwachting uitstralen, zijn ronde vormen soepel, zacht. Kiki voelt zich sterk verbonden met deze mooie vorm en hoop dat hij ook voor jou van betekenis kan zijn. Kunst brengt haar naar het nu. Geeft haar inzichten, richting en bedoeling. Waar woorden soms leeg zijn, is schilderen haar manier van verwerken en uiten. Blijft ze zichzelf afvragen, uitdagen. Abstractie vraagt je stil te staan en verder te kijken. Het maakt wegen van vrij denken los zodat er verschillende perspectieven zichtbaar worden. Het is de abstracte wereld waarin ze thuis hoort. Ze is bedoeld om abstract te zien en deze verhalen bij jou te brengen. Van kijken zien te maken.

Deze kennis geeft ze niet alleen door via haar schilderijen, maar ook in workshops. Om jou te laten ervaren hoe je jouw creativiteit tot expressie brengt, hoe je de verbinding met jezelf versterkt en begeleid ze je bij het zien en vertalen van de inzichten die er loskomen tijdens creatie. Creëren is kwetsbaar. Jouw wereld binnen naar buiten keren en jezelf delen is heel waardevol!

De naam MOS

MOS staat voor de landplant die in het bos groeit. Het heeft een eerlijk, bescheiden groeiproces. Het ontstaat voornamelijk op schaduwplekken, waar het tijd en ruimte heeft. Het groeit hoe, waar en wanneer het goed voelt. Het blijft dicht bij de aarde om dicht bij zichzelf te blijven. "Het koppelt niet alleen terug naar mijn duurzame werkwijze en materialen, het is vooral de keuze om dicht bij mezelf te blijven. Dicht bij mijn bedoeling. Kunst wijst mij de weg, leert me harde, liefdevolle en waardevolle lessen. Waar woorden soms leeg lijken, is schilderen mijn manier van verwerken en vertellen.” - Kiki